Psykoterapeut

Misbrugsvejleder/behandler.

 

Din psykoterapeut

Mit uddannelsessted er "Institut" Gestaltuddannelser.dk, er også medlem og godkendt at FaDP.

 

OM MIG.

Jeg hedder Niels Ørbæk og er 65 år. Jeg er vokset op i en ganske almindelig familie, min far var politibetjent og min mor varindvalidepensionist, har tre søskende.

Gik ud af skolen efter endt tiende klasse. Straks efter skolen tog jeg ud at sejle. Jeg startede på "Skoleskibet Danmark", derefter Mærsk.

I 1973 gik jeg i land og tog en uddannelse som Plejer på Statshospitalet Nordvang. Her arbejdede  jeg både på åben og lukkede-voksen og børne afdelinger. I samme periode påbegyndte jeg en uddannelse til Afspændings og bevægelsespædagog, denne ddannelse fik jeg dog ikke gjort færdigda jeg valgte at flytte tilbage til Fyn.

Tilbage på Fyn blev jeg gift første gang og fik min datter Freja i Januar 1981. I samme periode arbejdede jeg med land/skovbrug og på diverse fabrikker. Blev skilt i 1985, hvorefter jeg flyttede ind i storkollektivet Svanholm, hvor jeg boede et par år.

Fra 1987 og frem til 2000, boede jeg i Hirtshals, hvor jeg startede med at fiske, har desuden arbejdet på fiskefabrik og i skovbrug. Senere tog jeg en HTX med henblik på videre uddannelse. Herefter påbegyndte en pædagoguddannelse, hvilken jeg ikke fik gjort færdig, grunden til dette skyldtes at jeg ikke længere kunne kontrollere/skjule det misbrug jeg igennem hele min ungdom og voksen liv havde fået opbygget. Når jeg kigger tlbage, havde jeg i år 2000 haft et massivt misbrug i lidt over 30 år, og en masse uafsluttede uddannelser.

21 maj 2000 kunne jeg ikke mere, hverken flygte fra mig selv eller være i misbruget mere, min krop sagde simpelt stop. Her tog mit liv en radikal ændring. Jeg kom i behandling på Ladegården i Randers, og denne gang virkede behandlingen for mig. Jeg trænede og lærte hvad det ville sige at være et socialt menneske, hvilket jeg aldrig havde været før.

Det var også i Randers at jeg mødte min kone som jeg nu har været gift med i 16 år, for første gang i mit liv lukkede jeg et andet mennske der ikke var misbruger eller medmisbruger.Det var og er stadig dejligt og givende at få sparring og opbakning fra et "normalt" tænkende/fungerende medmenneske.

Alt dette har betydet at jeg igennem hele mit har været i kontakt/berøring med mange forskellige mennesker og fag grupper, hvilket jeg i dag ser som en fordel når jeg sidder i mødet med mine klienter.

2001 flyttede jeg tilbage til til Fyn, hvor jeg startede med at arbejde på Tempur, her var jeg i 4 år, indtil jeg måtte stoppe på grund af dårlig ryg. Det var herefter at jeg valgte og startede på Misbrugsvejleder uddannelsen.

jeg har arbejdet som Støtte/ og kontaktperson på Cafe Parasollen som er en del KFUM'S arbejde i Vejle. Været daglig leder af et Værested for ædru og clean brugere, pårørende og børn til denne målgruppe. Arbejdet som opsøgende medarbejder/behandler på Misbrugscentret i Middelfart.

Jeg har i dag været ædru og clean i snart 19år.